Lenzen voor kinderen

Voor kinderen zijn contactlenzen net zo veilig en comfortabel als voor volwassenen. Voor de meeste kinderen vanaf een jaar of acht zijn contactlenzen prima geschikt. Hij of zij hoeft daarvoor niet eerst naar de oogarts. Dat je moet wachten tot je zestien bent om contactlenzen te kunnen dragen, is inmiddels achterhaald. Belangrijk is een goede motivatie en dat het kind zorgvuldig met de contactlenzen kan omgaan en kan onderhouden.

Bij kinderen is de eerste lenskeuze nachtlenzen of zachte daglenzen. Met nachtlenzen heb je overdag geen lenzen op je oog: ideaal met spelen, ravotten, sporten en zwemmen. Daglenzen worden dagelijks vervangen en zijn daardoor erg makkelijk in gebruik, zeer hygiënisch en eveneens prima geschikt tijdens sporten en onder stoffige omstandigheden.

De contactlensspecialisten van jochem,voor ogen staan voor je klaar om de contactlenzen te vinden die het beste bij jou/ jouw kind(eren) passen!

Wij werken samen met de optometristen en orthoptisten van het Oogzorgcentrum Zwolle. Zij weten als geen ander hoe kinderogen werken en ondersteunen zo onze contactlensspecialsten waar nodig.

Kom eens langs of maak een afspraak!